• Vrijwilliger worden bij Barons

    Mogelijkmaken dat onze ruim 300 leden iedere week weer met veel plezier kunnen basketballen, daar doen we bij Barons voor! En daar komt meer bij kijken dan je misschien denkt: natuurlijk training geven, coachen en wedstrijden fluiten, maar ook bardiensten draaien, deelnemen in een van de commissies, jeugdkamp en andere activiteiten organiseren. Dat zijn zaken die we niet alleen doen en waar we hulp bij kunnen gebruiken. Veel handen maken licht werk. Heb je een idee waarmee je Barons wilt helpen, eenmalig of regelmatig, of heb je een leuk idee voor een activiteit? Laat het ons weten via secretaris@baronsbreda.nl of spreek ons aan in de sporthal. 

    Verklaring omtrent goed gedrag (VOG)

    Bij Barons vinden we het belangrijk dat onze leden - en jeugdleden in het bijzonder - zich welkom voelen en binnen een veilige omgeving kunnen sporten. Daarom stellen we het bezit van een Verklaring Omtrent goed Gedrag (VOG) verplicht voor al onze vrijwilligers, in welke functie dan ook, vanaf de leeftijd van 16 jaar. Een VOG is een verklaring vanuit justitie dat jouw gedrag uit het verleden, geen bezwaar vormt om binnen Barons actief te zijn (meer info over de VOG, klik hier). Hoewel VOG's ongewenst gedrag niet uitsluiten, geven we hier wel een belangrijk signaal mee af en is het een stap naar een veiliger sportklimaat. Deze VOG's worden vanuit NOC*NSF vergoed en zullen we om het jaar vernieuwen. Je krijgt dan een mail met uitnodiging om de VOG aan te vragen. Na goedkeuring krijg je de VOG toegestuurd en vragen we je om deze door te sturen naar secretaris@baronsbreda.nl.

    (Maatschappelijke) stage

    Onze jeugdleden kunnen de maatschappelijke stage volbrengen bij Barons. Wanneer je interesse hebt om deze stage bij Barons te doen, verwachten we dat je zelf met een plan van aanpak komt. Hierin staat voor welke school je stage gaat lopen, welke activiteiten je graag voor je stage wilt gaan doen, wat de duur van de stageperiode is en welke eisen de school aan de stage stelt. Deze gegevens kun je mailen of afgeven het verenigingsbestuur. Er is een beperkt aantal mogelijkheden om je maatschappelijke stage bij Barons te doen, daarom kunnen we helaas niet op ieder verzoek ingaan.