• Beste Barons-leden, trainer-coaches, vrijwilligers en ouders/verzorgers,

   

  Met één week te gaan zit de zomervakantie er alweer bijna op en start het basketbalseizoen. In deze nieuwsbrief lees je over sporthal De Kragt, het trainingsschema, de teamindeling, de kick-off en de algemene ledenvergadering van vrijdag 15 september. 

  Sporthal De Kragt

  Dit seizoen zetten we voor het eerst voet in Sporthal De Kragt (en sporthal Haagse Beemden). Het is een erg mooie hal geworden, maar de belijning en baskets zijn nog niet waar we op hadden gerekend. In gesprekken over de sporthal zijn we altijd uitgegaan van 3 velden - waarover deze zomer nog een hoop is gesproken. De belijning van het derde veld zal na de herfstvakantie worden toegevoegd. Naar de baskets wordt verder onderzoek gedaan. Zodoende ontvang je het trainingsschema later dan wij graag hadden gewild en zal dit ook mogelijk niet het laatste trainingsschema zijn van dit seizoen. Uiteindelijke wens is zo veel mogelijk trainingsmomenten te geven in sporthal De Doelen en De Kragt.

  Veldopbouw in De Kragt

  De Kragt heeft op dit moment nog twee velden. Aan de ene kant van het veld komt de basket uit de wand met een drukknop, aan de andere kant zal het meer tijd kosten om het veld gereed te krijgen en af te breken. Dit zijn de verrijdbare baskets zoals we die in De Doelen kennen voor het centercourt. Het zijn geen lichte baskets, waardoor meerdere personen nodig zijn. Met de gemeente is besproken dat we afspraken kunnen maken met de beheerders om te helpen bij de op- en afbouw van de baskets. Aan de trainer/teamswillen we vragen de beheerder op te zoeken bij de eerste training. Aan ouders van jeugdleden vragen we om de zaal binnen te komen en te helpen met de baskets, zodat de trainer kan warminguppen aan de andere kant van het veld. Het is handig om bij de eerste training iets eerder samen te komen en als team afspraken te maken voor de rest van het seizoen. Alleen op deze manier kan de training van uw zoon of dochter op tijd beginnen en eindigen. Voor de langere termijn wordt nog gezocht naar een verbetering van de baskets.

  Seizoenstart, trainingsschema en teamindeling

  Met dank voor het harde werk van de ledenadministratie en de technische commissie, zijn ook dit jaar de indelingen en het trainingsschema weer rondgekomen. Het trainingsschema gaat in vanaf komende week (28 augustus). Het wedstrijdseizoen start in het weekend van 15-16-17 september. Jouw wedstrijdtaken en de wedstrijdplanning kun je vinden in de ‘Basketball.nl’-app van de NBB. Bij U10 en U12 vervullen ouders de jurytaken (tijd, scores en fouten bijhouden) bij het eigen team. We wensen jullie een goed en sportief seizoen!

  Sporthal adressen

  Sporthal De Doelen: Doelen 7

  Sporthal De Kragt: Terheijdenseweg 416

  Huis van de Heuvel: Monseigneur Nolensplein 1

  Viandenlaan: Viandenlaan 2

  Haagse Beemden: Ganzerik 1

  Barons Kick-off weekend 2023

  Zaterdag 2 en zondag 3 september is het Kick-off weekend in De Doelen. Het recept is bekend: we trappen het nieuwe wedstrijdseizoen af met een vriendschappelijke wedstrijd voor ieder team en de teamfoto’s worden geschoten (rode kant van het tenue aantrekken, op een rijtje staan en lachen voor de camera… je kent het wel). Het wedstrijdschema van de kick-off vind je via deze link. Wil je bijdragen aan dit weekend? Evenementen@BaronsBreda.nl Als jouw team nog geen tegenstander heeft gevonden, kun je deze nog doorgeven via hetzelfde mailadres. Ook zonder tegenstander zorgt jouw team voor het invullen van de fluit en -jurytaken waarvoor jouw team is ingedeeld.

  Barons op sociale media

  Via de Instagram (@BaronsBreda) en Facebook (Barons Breda Basketball) van Barons delen we graag onze succesjes, team- en actiefoto’s, wedstrijdverslagen, filmpjes en meer. Heb jij iets leuks dat je wil delen met de club? Deel het!

  Algemene ledenvergadering

  Vrijdag 15 september 19.00-21.00 staat de volgende ALV gepland. Aanmelden voor dit moment doe je met een mail naar secretaris@BaronsBreda.nl. Je krijgt de vergaderstukken dan vooraf toegezonden. De agenda van de avond is als volgt:

  • Opening
  • Notulen en ingekomen stukken
  • Financiën 2021-2022 (toelichting en kascommissieadvies)
  • Financiën 2022-2023 (toelichting en kascommissieadvies)
  • Terugkoppeling definitieve contributie 2023-2024
  • Bedanken aftredende bestuursleden (Cathelijne, Patricia en Gerge)
  • Wisseling van de wacht (aantreden Jop, Corne en Anne)
  • Rondvraag

  Namens het verenigingsbestuur van Barons Breda Basketball,

  Quincy de Graaf

  Secretaris Barons